Blog

Naše postřehy a články pro Vaši inspiraci
Whistleblowing aktuálně

Whistleblowing aktuálně

Vzhledem k tomu, že zákon, který má zavést vnitřní oznamovací systém pro všechny subjekty s nyní ohlašovaným počtem 25 zaměstnanců nebyl přijat, ode dne 18.12.2021 povinnost zavést a provozovat interní oznamovací systém na základě přijaté směrnice dopadá na všechny státní orgány, územní samosprávné celky

číst více
Jdeme pro zdraví, naboso

Jdeme pro zdraví, naboso

Láká vás někdy vyzout si boty a rozběhnout se po trávě, hlíně, kamíncích, listí nebo třeba i po sněhu? Neváhejte a udělejte to. Vaše tělo si žádá uzemnění a rozproudění životní energie.
Uzemnění není bláznivý alternativní počin, ale vědecky podložený fyzikálně-energetický jev. Zažíváme jej, když se holá kůže přímo spojí se Zemí.

číst více
Toxičtí zaměstnanci ničí firemní kulturu a zvyšují náklady

Toxičtí zaměstnanci ničí firemní kulturu a zvyšují náklady

„Každá společnost má své osvědčené tipy, jak uspořit náklady. Aby firma ušetřila, nemusí si ale nutně jen „utahovat opasky“. Neméně důležité je zaměřit se na firemní kulturu – ducha společnosti, protože těmi, kdo skutečně určují míru ziskovosti, jsou lidé.“
Harvardský výzkum jednoznačně ukazuje , že toxičtí zaměstnanci ničí firemní kulturu a výrazně zvyšují firemní náklady

číst více
Mediace řeší konflikt pomocí naslouchání

Mediace řeší konflikt pomocí naslouchání

Mediace neboli mimosoudní řešení sporů. Vyřešíte konflikt a ušetříte energii i peníze

Konflikt, volným překladem náraz na překážku. Pro většinu z nás obávaná záležitost, protože pořádně nevíme, jak takovou překážku úspěšně překonat. Přesto konflikt neodmyslitelně patří k životu nás všech a nelze se mu nikdy úplně vyhnout.

číst více
Léčivé naslouchání

Léčivé naslouchání

Znáte ten krásný pocit, když vám někdo skutečně věnuje pozornost? Cítíte se v tu chvíli důležití, přijímaní, milovaní…. A naopak ten nepříjemný vnitřní chlad, kdy je váš posluchač nesoustředěný nebo jeho zájem hraný? Jak si tedy vědomě vzájemně dopřávat opravdovou pozornost?
Tím kouzlem je umění naslouchat.

číst více
Otužování: Nový fenomén v Česku – začněte právě nyní

Otužování: Nový fenomén v Česku – začněte právě nyní

Sociální sítě několik měsíců plnily fotografie nahých těl v ledových řekách, rybnících nebo v kádích po okraj naplněných ledem. Důvod byl prostý, Češi chtěli být fit i přes zavřené plavecké bazény a sauny a hojně začali holdovat otužování. Podívejte se na výsledky průzkumu, které odhalují, co za touto blahodárnou aktivitou hledají. Třeba vás inspirují k tomu, že právě konec léta využijete k zahájení pomalého přivykání na studenou vodu.

číst více